Oldal kiválasztása

 

Ezen a napon megnyújtottam a gyakorlást a magam számára is úgy, hogy a 4. és az 5. nap tréningjét egybefűztem. A későbbiek folyamán Ti is kombinálhatjátok a napokat elképzeléseitek, a közérzeteknek megfelelően.

A jóga szekvenciát ajánlom későbbi gyakorlásra, ha éppen fáztok, kihültetek. A gyakorlatsor fejleszti a légzés funkciót is.

KARANTRÉNING

9. NAP

26 perces jóga tréning

Karantréning 4. és 5. nap együtt

Hát alsó, középső és felső részének, vállaknak a nyitása, erősítése

Combhajlító és a gerinc izmainak nyújtása, erősítése

A szavak nem elegendőek a jóga felbecsülhetetlen értékének kifejezésére. Meg kell tapasztalni..”

                                                                                                                                  B.K.S.Iyengar

A 26 perces jóga szekvencia a hát alsó és a felső oldalának kinyitásával kezdődik. Az oldalra hajlítás (oldalirányú) jóga póz hangsúlyozza a mélyebb légzést, ezáltal segítve az allergiával és a megfázással kapcsolatos tünetek leküzdését.

A térdelő póz nyújtja a combhajlító izmokat, miközben biztosítja a test egyensúlyát oldalirányú hajlításnál.
A gyakorlat során magabiztosabbak lesztek az egyensúly megtalálásában és megőrzésében, a légzésben, valamint a test stabilitásának biztosításában.
A jóga pózok magukba foglalják a vállak, a karok, a mély izmok, a combhajlító és a térd körüli izmok nyújtását.

A Gyerek Póz (Balasana) gyakorlása a Shakti Flow-ban segít megnyújtani, meghosszabbítani a hátunkat, miközben semlegesíti a gerinc merevségét. A Kobra Póz (Bhujangasana)  szintén meghosszabbítja a gerincet és felélénkíti a csigolyákat. A Lefelé Néző Kutya póz gyakorlása (Adho Mukha Svanasana) elősegíti a gerinc hajlítását és felkészíti a testet a sérülések nélküli jóga gyakorlásra. A Tehén póz (Bitilasana) pedig homorúvá teszi a gerincet, korrigálva a gerinc esetleges alsó háti deformítását.

 A videó rögzítése telefonnal történik, a  fényviszonyokhoz alkalmazkodunk. Azzal dolgozunk, ami éppen a rendelkezésünkre áll.

CSINÁLJATOK 1 KÖRT. 

FIGYELJETEK ARRA, HOGY A GYAKORLATOK VÉGREHAJTÁSA SORÁN NE FESZÍTSÉTEK TÚL MAGATOKAT. EZ MINDENKINEK A  SAJÁT FELELŐSSÉGE.

ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ELLENJAVALLATOK:

Óvatosan és odafigyeléssel kell gyakorolniuk azoknak, akik bemerevedett háttal, vállakkal, csukló, csipő, térd sérülésekkel vagy térdfájdalommal küzdenek.

  • Váll, kar és csukló: Ha valaki váll vagy csukló sérülésből gyógyul fel, a Shakti Flow-t jógatanár felügyelete mellett kell gyakorolniuk, hogy elkerüljék a további sérüléseket.
  • Térdfájdalom: Ha valaki intenzív térdfájdalomtól szenved, akkor a Gyermek Póz (Balasana) vagy a Tehén Póz (Bitilasana) gyakorlását körültekintően kell végezni, és a térd alá takarót, plédet vagy párnát kell helyezni.

A tájékoztatás nem teljeskörű! Ha kétségeitek vannak az állapototokkal kapcsolatban, forduljatok orvoshoz, mielőtt a póz gyakorlását megkezditek.

KELLEMES EDZÉST!

KARANTRÉNING 4. és 5. NAP MIX
26 perces jóga szekvencia elemei képekben

Egyenletes ki és belégzés a pozició közben.

A tartáshoz kapcsolódó idő jelölése: 15, 30, 45, 60 másodperc (secundum) = 15s, 30s, 45s, 60s
Az ülő előrehajlásnál használhattok joga hevedert v. bármilyen szíjat. A térdelő poziciónál támogassátok a térdet egy párna, törölközö vagy pléd aláhelyezésével. 

Share This