Oldal kiválasztása

KARANTRÉNING 5. NAP

“Soha senki nem ért el kiváló dolgokat anélkül, hogy óriási akadályokkal kellett volna szembenéznie. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden kihívás kínzó lesz. Ellensúlyozd a nehézségeket azáltal, hogy hálát adsz a jó dolgokért!”

Lewis Howes

Először is köszönet mindazoknak, akik látogatják a weboldalt és figyelemmel kísérik, csinálják a napi edzéseket velem.

Rengeteg dolgot kell még fejlesztenem. Minden nap egy tanulás Önmagamról. Hiszek abban, hogy a legapróbb lépés is számít. Nem mindig megy minden simán. Vannak pillanatok, amikor az izmaim is olyan gyakorlatokra mondanak NEMET, ami előző nap könnyedén ment.
Elfogadom, meghallgatom a testem üzeneteit és annak megfelelően alakítom az edzéseimet.
Nem feszítem túl magamat, de mégis megdolgoztatom minden porcikámat. Nem az edzés hossza, vagy a gyakorlatok bonyolúltsága a lényeg számomra, hanem az, hogy a legegyszerűbb  dolgot is odafigyeléssel, 100%-os fókusszal, a lehetőségeimhez mérten maximális erőbedobással végezzem.

KARANTRÉNING 5. NAP VIDEÓ

A videó rögzítése telefonnal történik, a  fényviszonyokhoz alkalmazkodunk. Azzal dolgozunk, ami éppen a rendelkezésünkre áll.

CSINÁLJATOK 1 KÖRT. 

FIGYELJETEK ARRA, HOGY A GYAKORLATOK VÉGREHAJTÁSA SORÁN NE FESZÍTSÉTEK TÚL MAGATOKAT. EZ MINDENKINEK A  SAJÁT FELELŐSSÉGE.

ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ELLENJAVALLATOK:

 A Shakti Flow-t óvatosan és odafigyeléssel kell gyakorolniuk azoknak, akik bemerevedett vállakkal, csukló sérülésekkel vagy térdfájdalommal küzdenek.

  • Váll, kar és csukló: Ha valaki váll vagy csukló sérülésből gyógyul fel, a Shakti Flow-t jógatanár felügyelete mellett kell gyakorolniuk, hogy elkerüljék a további sérüléseket.
  • Térdfájdalom: Ha valaki intenzív térdfájdalomtól szenved, akkor a Gyermek Póz (Balasana) vagy a Tehén Póz (Bitilasana) gyakorlását körültekintően kell végezni, és a térd alá takarót, plédet vagy párnát kell helyezni.

A tájékoztatás nem teljeskörű!
Ha kétségeitek vannak az állapototokkal kapcsolatban, forduljatok orvoshoz, mielőtt a póz gyakorlását megkezditek.

A tréning hossza (percben) bemelegítéssel, levezetéssel

A SHAKTI FLOW gyakorlási ideje percben

SHAKTI FLOW

bemelegítő jóga sorozatnak tekinthető, amely felkészíti a testet az intenzívebb jóga pózokra / jóga áramlásra

A SHAKTI FLOW-t 9 percen át fogjuk csinálni.
A videó rövid ráhangoló és levezető gyakorlatot is tartalmaz. 

A Shakti Flow a nőies energia felébresztését képviseli, amelyről azt gondolják, hogy a gerinc alján tekeredik körbe. A női energia, a Gyermek Pózban felébred, és fokozatosan mozog felfelé a csakrák (energiacsatornák) útját követve. A megnövekedett Shakti (a jóga szekvencia dinamikus gyakorlásával) fokozatosan egyesül a Shiva-val (a férfias energiával a fejtetőn), hogy elősegítse az egyensúly megteremtését a fizikai és a mentális testben egyaránt.

A Gyerek Póz (Balasana) gyakorlása a Shakti Flow-ban segít megnyújtani, meghosszabbítani a hátunkat, miközben semlegesíti a gerinc merevségét. A Kobra Póz (Bhujangasana)  szintén meghosszabbítja a gerincet és felélénkíti a csigolyákat. A Lefelé Néző Kutya póz gyakorlása (Adho Mukha Svanasana) elősegíti a gerinc hajlítását és felkészíti a testet a sérülések nélküli jóga gyakorlásra. A Tehén póz (Bitilasana) pedig homorúvá teszi a gerincet, korrigálva a gerinc esetleges alsó háti deformítását. 

LÉGZÉS

  • Gyermek Pózkilégzés 
    A gyakorlás a pózba való elhelyezkedés kilégzés fázisa után indul, majd a pózba érkezéskor is ezt követi
  • Kobra Pózbelégzés
  • Lefelé Néző Kutya Pózkilégzés
  • Tehén Pózbelégzés

EGYEZTESS VELEM IDŐPONTOT

 

Szörfözés majd utánna, talán, egyszer…
Addig is kezdjünk el együtt edzeni. 

Blog

Újragondolás alatt

Ez a fajta visszavonulás remek alkalmat adhat arra, hogy végiggondoljuk hol is tartunk, meddig jutottunk. Lehet, hogy az emlékezésben évekre kell visszanyúlnunk. Hol kezdődött ez az élet periódusunk? Mi az, amit most magunk körül látunk? Kifejezi-e mindazt, amire...

A jóga és én

RISHIKESH INDIA Amikor elérkezel egy új út kezdetéhez azáltal, hogy befejeztél egy kihivásokkal teli utat, amit pár héttel korábban szintén új útnak neveztél. A jóga gondolata, az alapok gyakorlása végigkísérte az életemet, de nem mondhatnám azt, hogy a meditáción...

Apró impulzus

Nem mindig tudjuk megfogalmazni, hogy hol is tartunk… Valahol az úton… Lehet, hogy nem is tudjuk a jelentését éppen annak, amit kívül látunk. A lényeg, hogy minden jelre figyeljünk. A szembejövő szempárokban a lelkünk tükröződik vissza. Pontosan tudni fogjuk, hogy...

WordPress ALAPÚ HONLAPOK KÉSZÍTÉSE

Jelezd ha seítségedre lehetek ebben is. Dobj egy üzenetet a Kontakt felületen keresztül, és megbeszéljük a részleteket.

Share This